Borgerlig bisættelse eller begravelse for alle trosretninger
Ring nu 40 55 12 26

Begravelse eller Bisættelse

Når I skal vælge om der der skal være en begravelse eller en bisættelse, Kan i både se på det praktiske, ønskerne fra afdøde, og prisen.

Praktisk er der en forskel i længden på handlingen i kirken eller kapellet. Hvor en bisættelse som regel slutter med at I bærer kisten ud til rustvognen, så skal I ved en begravelse følge kisten helt ud til gravstedet. Ved gravstedet er der tradition for at præsten siger nogle ord, og I kan eventuelt synge en sang.

Hvis afdøde har ønsket en bisættelse, men I som pårørende har brug for et gravsted, kan I vælge at at få afdøde begravet i stedet. Omvendt kan I også vælge en kremering, hvis tanken om en begravelse bare ikke passer ind i jeres liv. Det er jer som efterlevende, der skal leve med minderne.

KONTAKT Kontakt den fri bedemand

Prisen kan være meget forskellig på en bisættelse og en begravelse. En bisættelse kan ende med askespredning. Det betyder at der ikke kommer flere omkostninger, når kremeringen er overstået. En begravelse ender jo med et gravsted. Sådan et skal som regel købes for 20 eller 30 år. Der skal graves og dækkes til. Stedet skal holdes gennem årene. Der skal tilkøbes en gravsten. Det løber som regel op i en stor sum penge, der oftest skal betales med det samme.

Hvad koster en begravelse? En begravelse koster i gennemsnit 20.000 til 25.000 kroner ifølge foreningen Liv og Død. Der er selvfølgelig store forskelle baseret på valg af kiste, blomster, efterfølgende sammenkomst med mere. Læs mere her.

Borgerlig begravelse eller bisættelse

Den Fri bedemand hjælper også ved borgerlig bisættelse eller begravelse. Den borgerlige højtidelighed kan afholdes enten når afdøde ikke var medlem af folkekirken, eller måske ikke ønskede en præst ved højtideligheden.

Oftest sørger bedemanden for at kapellet bliver reserveret og at alle de tiltag familien ønsker, bliver udført ved en borgerlig bisættelse. Bedemanden sørger for aftaler med sanger, musik eller taler.

Birstrup kirke borgerlig bisættelseEr der ingen til at tale?

Er der ingen fra familien, som ønsker at tale ved højtideligheden, kan Den Fri Bedemand også gøre dette. Det er naturligvis efter en samtale med familien om, hvad der skal tales om.

Hvis I vælger en borgerlig bisættelse eller begravelse, kan I selv beslutte om der skal synges salmer eller andre sange. I har også mulighed for at medbringe levende musik, eller anden form for musik. I styrer altså helt og aldeles, hvordan højtideligheden skal foregå.

Borgerlig begravelse / bisættelse – også for anden tro

Hvis afdøde var af en anden trosretning, eller slet ikke havde nogen tro, er det også en borgerlig højtidelighed man vælger. Det er altså muligt at bruge den danske folkekirke, selv om man ikke har været medlem og betalt kirkeskat. Grunden til det er, at sognepræsten er begravelsesmyndighed i Danmark. Alle dødsfald skal derfor registreres i kirken.

Ring nu