Billeder taget i kirken skal tages før eller efter højtideligheden
Ring nu 25 16 22 00

Billeder fra kirken

lille lyngby kirke - billeder fra kirkenBilleder fra Kirken

Kirkerne har forskellige regler om brug af kamera, Nogle steder må man gerne fotografere før og efter den kirkelige handling. Andre steder må man slet ikke filme eller tage billeder. Der er ikke mange steder det er tilladt at tage billeder under højtideligheden.

Hvordan finder du ud af hvilke billeder du må tage?

Spørg Den Fri Bedemand om der må tages billeder, så finder bedemanden ud af det når man alligevel ringer for at finde ud af hvornår begravelsen eller bisættelsen skal finde sted. Så gør du eller gæsterne i hvert fald ikke noget forkert. Det er også muligt at få Den Fri Bedemand til at sørge for at tage dem før og/eller efter højtideligheden.

Hvorfor må jeg ikke?

Det virker distraherende, når der tages billeder under gudstjenesten. Det forstyrrer koncentrationen om det, der foregår. Desuden bør det respekteres, at man trygt skal kunne komme i kirke uden at risikere at havne på et billede i et privat familiealbum, en video eller på nettet.

For mange er det et naturligt ønske at få taget billeder af livets store begivenheder, hvortil kirkelige handlinger jo hører. Vores erfaring er imidlertid, at det er bedst at foretage fotograferingen efter gudstjenesten eller den kirkelige handling. Man kan f.eks. samle dem, der skal med på billederne, i kirkens kor. Kirkens præster stiller gerne op, hvis det ønskes.

I forbindelse med vielser kan man dog tale med præsten om den mulighed at fotografere, når bruden føres ind, og når brudeparret følges ad ud efter vielsen.

Call Now ButtonRing nu