Ring nu 40 55 12 26

Borgerlig begravelse eller bisættelse

Borgerlig Bisættelse

Den Fri bedemand hjælper også ved borgerlig bisættelse eller begravelse. Den borgerlige højtidelighed kan afholdes enten når afdøde ikke var medlem af folkekirken, eller måske ikke ønskede en præst ved højtideligheden.

Oftest sørger bedemanden for at kapellet bliver reserveret og at alle de tiltag familien ønsker, bliver udført ved en borgerlig bisættelse. Bedemanden sørger for aftaler med sanger, musik eller taler.

Birstrup kirke borgerlig bisættelseEr der ingen til at tale?

Er der ingen fra familien, som ønsker at tale ved højtideligheden, kan Den Fri Bedemand også gøre dette. Det er naturligvis efter en samtale med familien om, hvad der skal tales om.

Hvis I vælger en borgerlig bisættelse eller begravelse, kan I selv beslutte om der skal synges salmer eller andre sange. I har også mulighed for at medbringe levende musik, eller anden form for musik. I styrer altså helt og aldeles, hvordan højtideligheden skal foregå.

Borgerlig bisættelse – også for anden tro

Hvis afdøde var af en anden trosretning, eller slet ikke havde nogen tro, er det også en borgerlig højtidelighed man vælger. Det er altså muligt at bruge den danske folkekirke, selv om man ikke har været medlem og betalt kirkeskat. Grunden til det er, at sognepræsten er begravelsesmyndighed i Danmark. Alle dødsfald skal derfor registreres i kirken.