Urner kan bestilles gennem Den Fri Bedemand i forskellig udformning
Ring nu 25 16 22 00

Urner fås i mange forskellige udformninger, størrelser og farver.

Ø urner: Kit farvetDer er et meget større udvalg i urner end i kister. Urnerne bruges til både nedsættelse i gravsted, spredning af aske i havet, nedsættelse i skov, nedsættelse på privat grund, eller til opbevaring af asken. Derfor kan du få urnerne i papir, ler, stentøj, bark, træ og metal. Nogle nedbrydes hurtigt, mens andre nedbrydes langsomt, og andre igen aldrig nedbrydes. Der findes specialle urner til børn, men de er i samme materialer som beskrevet ovenfor. Der findes en stor mængde farver fra hvid til jordfarvet og sort. Der er desuden mulighed for påmalet udsmykning som for eksempel blomster, duer eller træer. De findes i rund og firkantet form. Den Fri Bedemands urner er fremstillet efter anvisninger fra Danske Krematoriers Landsforening.

Hvad er kravene til urner?

Urner skal ikke leve op til nogen officielle krav, så derfor kan man i princippet bruge hvad som helst. Der er dog nogle retningslinjer, som gælder. De skal kunne indeholde 5-6 liter. Der skal være en åbning på mindst 10-15 cm, og højden må maksimalt være 32 cm. Urnen skal være plomberet når den forlader krematoriet. Det kan enten være med en metaltråd, en selv luknings mekanisme, eller en oblat. Man åbner normalt ikke urnen igen, med mindre asken skal spredes over vand.

Inde i urnen er der en nummerbrik af ler med et kremerings nummer, samt krematoriets nummer, så man kan finde tilbage til hvor kremeringen har fundet sted. Urner skal desuden være tætte, så der er sikkerhed for at asken ikke forsvinder ud af urnen. Når urnen er klar, bliver den enten sendt fra krematoriet til den kirkegård, hvor den skal nedsættes, eller bedemanden afhenter den, og sørger for at aflevere den til familien. Bedemanden kan også forestå nedsættelse af urnen i samarbejde med kirkens personale.

Herunder kan du se forskellige eksempler på urner fra Den Fri Bedemand


Natur urne i forskellige farver: Blå, rød, grå, sort, grøn, hvid og natur

Natur med due

Natur urne med ikon: Due, træ, rose, hjerte

 

Træ urner fås i rund og firkantet. Eg, Fyr og mahogni.

Træ urner fås i rund og firkantet. Eg, Fyr og mahogni.

Keramik kobolt urne

Keramik kobolt urne

Hydria lys urne med rose. Indfarvet biofiberurne. i nedbrydeligt materiale.

Hydria lys urne med rose. Indfarvet biofiber urne. i nedbrydeligt materiale.

Bark urne hvid med efeu

Bark urne hvid med efeu

Call Now ButtonRing nu