Salmehæfte eller sangblad med hjælp fra Den Fri Bedemand
Ring nu 25 16 22 00

Salmehæfte

hellerup kirke salmehæfte

Salmehæfte giver bedre oplevelse

Nogle afdøde har ønsket at deres begravelse eller bisættelse skal have et salmehæfte. Det kan bestå af special fremstillede salmehæfter med de salmer der skal synges ved højtideligheden. Salmehæfter kaldes nogle gange forskellige ting som salmeblade, sangblade og sanghæfter.

Salmehæftet er en service til de deltagende ved bisættelsen eller begravelsen, da alle kirker har sangbøger med salmer. Det kan dog ske at nogle kirker ikke har nok salmebøger til det forventede antal deltagere ved højtideligheden. I de tilfælde kan salmehæftet være en god hjælp. Den Fri Bedemand er selvfølgelig i stand til at få fremstillet et salmehæfte.

Hvem bestemmer indholdet i salmehæftet?

De pårørende beslutter salmer og eventuelle sange sammen med præsten, hvis højtideligheden skal foregå i kirken. Hvis der er tale om en borgerlig begravelse uden præst, så kan de pårørende selv bestemme salmer og sange.

Et salmehæfte indeholder som regel afdødes navn, fødselsdato og dødsdato, samt dato for højtideligheden. Man plejer også at skrive hvor og hvornår højtideligheden afholdes. Hæftet indeholder enten sange og salmer, og på bagsiden kan man for eksempel invitere til en minde sammenkomst bagefter.